Den Haag, vrijdag 7 juni 2024

Writers Unlimited manifesteert zich als een literatuurfestivalorganisatie van lokale, nationale en internationale betekenis

Writers Unlimited ontving vanochtend een positieve beoordeling van haar Meerjaren Beleidsplan 2025-2028. Het Advies over het Meerjaren Beleidsplan Kunst en Cultuur 2025-2028 Den Haag wordt vanmiddag overhandigd door Freek Ossel, voorzitter van de Adviescommissie, aan Saskia Bruines, de Haagse wethouder van Cultuur.

De Commissie betoont zich in haar Advies aan de Gemeente enthousiast over de plannen en spreekt haar erkenning en waardering uit voor de activiteiten van Writers Unlimited, dat in januari 2025 voor de 30e keer een internationaal literatuurfestival in Den Haag organiseert. Het festival is uitgegroeid tot één van de belangrijkste maatschappelijk geëngageerde literatuurfestivals in Nederland. Ook door het jaar heen organiseert Writers Unlimited tal van activiteiten met schrijvers op scholen, in bibliotheken, buurthuizen, theaters en andere podia in alle delen van de stad. De komende jaren zal de maatschappelijke impact nog verder toenemen door programma’s-op-maat op het gebied van gezondheidszorg, maatschappelijk welzijn en recht.

“De Commissie heeft vertrouwen in de ambitie en draagkracht waarmee Writers Unlimited zich na een zeer turbulente periode nu weer manifesteert als een literatuurorganisatie van lokale, nationale en internationale betekenis. De Commissie acht Writers Unlimited van groot belang voor het culturele leven in Den Haag. Onder een nieuwe directeur/artistiek leider vaart de organisatie een frisse, aangescherpte koers. Writers Unlimited toont ambitie, ontwikkelt divers samengestelde programma’s, en weet met name met de debatten in de wijken nu al nieuw publiek te trekken.”

De Commissie adviseert de Gemeente Den Haag een jaarlijkse bijdrage à 415.000 euro toe te kennen. Dankzij dit bedrag kan de stad Den Haag de komende vier jaar blijven genieten van voordrachten en gesprekken met schrijvers uit binnen- en buitenland over tal van actuele en maatschappelijk relevante thema’s. Writers Unlimited kan met deze steun van de Gemeente Den Haag haar culturele en maatschappelijke waarde voor de stad Den Haag behouden en mede invulling geven aan het internationale belang van de stad van Vrede en Recht.

Het eerstvolgende Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag vindt plaats van 23-26 januari 2025, op talrijke locaties in de stad.

Mede namens het bestuur van Writers Unlimited,

Judith Uyterlinde, Directeur Writers Unlimited

06-13653595; judith@writersunlimited.nl

Over Writers Unlimited

Writers Unlimited brengt schrijvers, journalisten, denkers, dichters, artiesten én hun publiek samen in het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag en in programma's op locatie in Den Haag ('Writers Series). Tijdens die ontmoetingen wisselen ze hun literaire werk, hun ervaringen, dromen en ideeën uit over grenzen van culturen en talen.

________________________________

Writers Unlimited connects writers, journalists, scholars, poets and artists with their audiences, across borders of cultures and countries, in the annual Writers Unlimited International Literature Festival The Hague and in monthly literary events on location in The Hague (Writers Series). During those encounters, they exchange - before an audience and amongst each other - their work, their experiences, dreams and ideas. In all languages and cultural diversity.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Writers Unlimited nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL