Ode aan Remco Campert op 21 januari tijdens Writers Unlimited Festival

Om het leven en werk van Remco Campert groots te vieren vindt op de slotdag van het Internationaal Literatuurfestival Writers Unlimited in Den Haag op zondagmiddag 21 januari 2024 in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg een Ode aan Remco Campert plaats, voorafgaand aan de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen.

Remco Campert zal worden geëerd door prominente gasten als Ellen ten Damme, Kees van Kooten, Ramsey Nasr, Alma Mathijsen, Mirjam van Hengel, Corrie van Binsbergen en Benjamin Herman die zich door de persoon en het werk van Remco laten inspireren.  Het programma wordt georganiseerd door het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag, het Literatuurmuseum, de Jan Campert-Stichting, uitgeverij De Bezige Bij en de Volkskrant. 

thumbnail_Campert Remco - © Stephan Vanfleteren.jpg
  • jpg

Foto Stephan Vanfleteren

Remco Campert (1929-2022) werd geboren in Den Haag. Hij was een zeer geliefd dichter, romancier en columnist. Voor zijn poëzie ontving hij onder meer de Reina Prinsen Geerligsprijs, de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam, de Jan Campertprijs, de P.C. Hooft-prijs en De Gouden Ganzenveer. In 2015 werd hij bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren.  

De Haagse Literatuurprijzen die in de tweede helft van het programma worden uitgereikt zijn de Constantijn Huygens-prijs, de Jan Campert-prijs, de F. Bordewijkprijs en de Nienke van Hichtum-prijs.  De Constantijn Huygens-prijs zal worden uitgereikt aan Anjet Daanje; de laureaten van de overige drie prijzen worden dit najaar bekend gemaakt. 

Het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag vindt plaats van 18-21 januari 2024. De kaartverkoop voor Ode aan Remco Campert & Uitreiking Haagse Literatuurprijzen is 1 september 2023 gestart. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Foto: Stephan Vanfleteren

Over Writers Unlimited

Writers Unlimited brengt schrijvers, journalisten, denkers, dichters, artiesten én hun publiek samen in het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag en in programma's op locatie in Den Haag ('Writers Series). Tijdens die ontmoetingen wisselen ze hun literaire werk, hun ervaringen, dromen en ideeën uit over grenzen van culturen en talen.

________________________________

Writers Unlimited connects writers, journalists, scholars, poets and artists with their audiences, across borders of cultures and countries, in the annual Writers Unlimited International Literature Festival The Hague and in monthly literary events on location in The Hague (Writers Series). During those encounters, they exchange - before an audience and amongst each other - their work, their experiences, dreams and ideas. In all languages and cultural diversity.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Writers Unlimited nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL