Mustafa Stitou, Marwin Vos en Alara Adilow 21 april in Winternachten festival Den Haag

Deze (drie van vijf) genomineerden voor de Grote Poëzieprijs 2023 en meer geweldige dichters (onder wie Marieke Lucas Rijneveld en 'Slimste mens' Martin Rombouts), artiesten en kunstenaars treden vrijdag 21 april op in De grondstof van het gedicht, avondvullend poëzie-slotprogramma van het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag 2023.

WN_2023_April_FB_Header_851x315_5.jpg
  • jpg

In het slotprogramma van het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag 2023 zoeken dichters en kunstenaars naar de grondstof van het gedicht. Hoe worden het geweld van de delving van grondstoffen, de vernietiging van levens en werelden, en de uitputting van de aarde hoorbaar en voelbaar in taal? Waar is het gedicht van gemaakt: kan het zelf ook plunderen en schaden?

De grondstof van het gedicht is een avondvullend Winternachten festival-poëzieprogramma in Theater aan het Spui in Den Haag met zeer bekende én nieuwe stemmen, onverwachte performances, dans, muziek en beeld.

Voordat op 17 mei de winnaar van de Grote Poëzieprijs, de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor een Nederlandstalige dichtbundel, bekend wordt gemaakt treden drie van de vijf genomineerden op in het Winternachten festival: Alara Adilow, voor haar bundel Mythen en stoplichten ook al bekroond met de Herman De Coninckprijs (de belangrijkste Vlaamse prijs voor Nederlandstalige poëzie); Mustafa Stitou voor zijn bundel Waar is het lam?, en Marwin Vos voor haar bundel wilde dood.

Aan De grondstof van het gedicht, voor het Winternachten festival 2023 samengesteld door schrijver en dichter Maarten van der Graaff, nemen deel:

- Marieke Lucas Rijneveld, met zijn bekroonde romans en poëzie een van de belangrijkste Nederlandse auteurs.

- Mustafa Stitou, eigenlijk al sinds zijn debuut in 1994 en zeker met zijn vijfde bundel Waar is het lam? Nederlands topdichter. 

- Alara Adilow debuteerde onlangs krachtig met haar bundel Mythen en stoplichten: ze won de Herman De Coninckprijs 2023 en is genomineerd voor De Grote Poëzieprijs 2023.

- Asha Karami, opmerkelijk en verstild in haar debuut Godface, treedt op met nieuw voor haar gemaakt werk van beeldend kunstenaar Johan van Dijke, waarmee ze eerder poëziefilms maakte.

- Actrice en theatermaker Caro Derkx brengt een monoloog geschreven door Anoek Nuyens en Rebekka de Wit.

Dean Bowen, Maxime Garcia Diaz, Martin Rombouts (inderdaad, winnaar van de tv-quiz De slimste mens) en kunstenaar-muzikant Willie Darktrousers treden op met speciaal voor deze Winternachten-avond gemaakt nieuw werk in vervolg op hun succesvolle muziek- en spoken word-voorstelling Poetic Resistance ('vurig verzet in woord en geluid').

Marwin Vos, genomineerd voor de Grote Poëzieprijs 2023 voor haar teksten in wilde dood, biedt met haar woorden aan danser en maker Irina Baldini inspiratie voor live uitgevoerde dans en beweging.

 

Boekhandel De Vries Van Stockum neemt bij De grondstof van het gedicht voor boekverkoop in de foyer van Theater aan het Spui een prachtig aanbod dichtbundels van deze en andere auteurs mee. Tip: laat je net aangeschafte bundels na afloop signeren door de auteur!

 

Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag:

De grondstof van het gedicht

Vrijdag 21 april 2023, 20:30-22:00

Zaal 2, boekverkoop in de foyer, Theater aan het Spui, Den Haag

TICKETS vanaf €7,50 zijn hier verkrijgbaar. 

 

 

Over Writers Unlimited

Writers Unlimited brengt schrijvers, journalisten, denkers, dichters, artiesten én hun publiek samen in het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag en in programma's op locatie in Den Haag ('Writers Series). Tijdens die ontmoetingen wisselen ze hun literaire werk, hun ervaringen, dromen en ideeën uit over grenzen van culturen en talen.

________________________________

Writers Unlimited connects writers, journalists, scholars, poets and artists with their audiences, across borders of cultures and countries, in the annual Writers Unlimited International Literature Festival The Hague and in monthly literary events on location in The Hague (Writers Series). During those encounters, they exchange - before an audience and amongst each other - their work, their experiences, dreams and ideas. In all languages and cultural diversity.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Writers Unlimited nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL