Winternachten concert: In het droomhuis

concert.png
  • png

Winternachten festival presenteert uniek literair concert i.s.m. het Koninklijk Conservatorium Den Haag in de concertzaal van Amare. Met o.a. Sef, Raoul de Jong, Laura van Dolron, Shishani, Benzokarim en wintipriester Marian Markelo.

PERSBERICHT 16 mei 2022 — De 27ste editie van Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag (de zomereditie) wordt op zondag 19 juni om 16 uur afgesloten met 'In het droomhuis', een uniek concert in Amare, Den Haag. De concertzaal verandert in het droomhuis van schrijvers, muzikanten en woordkunstenaars, én van het publiek dat uitgenodigd wordt een dierbaar voorwerp uit hun huis mee te nemen. Hiphopicoon Sef, wintipriester Marian Markelo, schrijvers Raoul de Jong en Sanneke van Hassel, singer-songwriter Shishani, spoken word artist Benzokarim, dichter Iman Mersal en zanger Sterre Konijn brengen hun droomhuis tot leven. Slagwerkers van het Koninklijk Conservatorium slaan het geheel aaneen en theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron brengt alles en iedereen samen. Tickets voor dit bijzondere concert zijn vanaf nu verkrijgbaar.

We vragen bezoekers een voorwerp mee te nemen dat symbool staat voor wat thuis voor hen betekent. Die objecten staan op het podium temidden van bijzondere kunstenaars. Na afloop kan iedereen een ander voorwerp uitzoeken en een nieuw thuis geven. Waarom? We willen dat mensen zich (weer) thuis voelen in het theater, bij het woord, in de muziek en bij elkaar. Dat is onze droom, en waar kan dat beter dan in een droom van een zaal - want dat is de concertzaal van Amare!  Ellen Walraven, festivaldirecteur

In het droomhuis

Dit literaire slotconcert van de 27e editie van het Winternachten literatuurfestival is een uniek evenement. Geïnspireerd op de roman In het droomhuis van de Amerikaanse schrijver Carmen Maria Machado, overstijgt dit concert genres en brengt vele varianten van een 'droomhuis' naar het podium. Lichte, warme en duistere verlangens, voorouders en wijze vrouwen, gemis en genot; alles krijgt een plek op dit toneel. De toeschouwers worden uitgenodigd om er hun huis van te maken door een object mee te nemen. Dat kan een kussen, plant, schemerlamp of een paar sloffen zijn, of iets totaal onverwachts. Het bijbehorende verhaal wordt vastgelegd en bezoekers krijgen na afloop van het concert het 'thuis' van een andere bezoeker mee naar huis. Schrijver Sanneke van Hassel en acteur Anouk Driessen nemen de voorwerpen aan, delen de verhalen en geven ze een plek op het podium.

Programma en tickets

Tickets voor 'In het droomhuis' zijn verkrijgbaar via Amare, huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting in Den Haag: www.amare.nl/winternachten. 'In het droomhuis' is onderdeel van Winternachten 2022 – de zomereditie, het internationale literatuurfestival dat plaatsvindt van donderdag 16 t/m zondag 19 juni 2022. Meer informatie over het festival en de volledige programmering is te vinden op www.winternachten.nl

  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg

Noot voor de redactie / niet ter publicatie: 

Meer weten? Meer beeldmateriaal nodig? Neem contact op met Nicole Sanberg.

Agenda gegevens

Winternachten concert — In het Droomhuis

Winternachten internationaal literatuurfestival i.s.m. Koninklijk Conservatorium Den Haag en Amare

Concertzaal Amare, Spuiplein 150 Den Haag

Zondag 19 juni

Aanvang 16:00 uur, vanaf 15:00 uur inloop voor voorwerpen, einde 17:15 uur

Tickets via www.amare.nl/winternachten / kassa@amare.nl / 070 88 00 333

Toprang 35,- | 1e rang 29,- | 2e rang 25,- | 3e rang 22,- | jongeren t/m 26 jaar 10,-

Over Writers Unlimited

Writers Unlimited brengt schrijvers en journalisten, denkers en dichters én hun publiek samen in een jaarlijks internationaal literatuurfestival in Den Haag ('Winternachten'), in programma's op locatie in Den Haag ('Writers Series), in podcasts en in tournees over de hele wereld ('Writers Unlimited Network'). Tijdens die ontmoetingen wisselen ze hun literaire werk, hun ervaringen, dromen en ideeën uit. Over grenzen van culturen en talen heen en in een informele sfeer.

________________________________

Connecting writers with each other, with scientists, artists, thinkers and with their audiences, across borders of cultures and countries. That is the mission of Writers Unlimited. We do this in an annual international literature festival (Winternachten festival), monthly events on location in The Hague (Writers Series), in podcasts and in tours across the world (Writers Unlimited Network). During those encounters, they exchange - before an audience and amongst each other - their work, their experiences, dreams and ideas. In all languages and in all its cultural diversity. These encounters are celebrations of the word, feasts of discovery and recognition, with an open eye for everything that globalisation means for society.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Writers Unlimited nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL